~ RAKAN~

Khamis, 3 April 2014

TESTIMONI EKZEMA

Ekzema biasanya terjadi kepsda bayi dan kanak- kanak. dikenali juga sebagai dermatitis kulit. keadaan radang kulit yang disertai dengan bengkang, gatal,ruam dan berair. ksdang- kadang kelihatan seperti kulit yang melecur yang berair. sesangat lah gatal.

selalu terjadi dibahagian muka, pergelangan tangan, pertengahan siku,lutut. kulit pulak akan berkerak. biasanya kanak - kanak yang berumur bawah 5 tahun sering diserang ekzema.

Apa penyebab ekzema??

1. keturunan 
2. virus
3. bahan kimia,sabun,wangian.
4. Alahan kepada makanan,

Apakah tanda-tanda atau gejala ekzema ??
 》 Tompok- tompok yang gatal dan kekeringan.
 dibahagian tangan, muka, siku,lutut. kemerah-merahan, kulit bersisik,

ekzema boleh dirawat s3cara oerubatan moden dengan menyapu ubat pencegah gatal seperti antihistamin #losyen herbablend shaklee.antibiotik untuk kes virus dan kuman. ini dapat mengawal gejala dari bertambah teruk tetapi tidak dapat menyembuhkan.

Cadangan untuk  membantu meredakan masalah ekaema.

☆ Amalkan vitamin dan ubat sapu secara konsisten.
☆ Pastikan anak berada didalam keadaan yang selesa bersih dan nyaman.
☆ Jangan mandikan anak dengan air panas
☆ Elakkan memakai baju yang panas dan berlapis-lapis, ganakan fabrik yang nipis      dari  kapas
 ☆Jangan gunakan sabun ketika mandi.
☆ Sapu krim selepas mandi.
☆ kawal makanan anak, ekakkan makanan yang gatal

sekiranya bayi yang berumur bawah 1 tahun. si ibu boleh mengambil mealshake sebagai makanan tambahan dan meyusukan bayi anda.

testimoni bayi yang berumur 2 bulan mengalami masalah ekzema. Si ibu hanya mengambil mealshake dan menyusukan bayi tersebut.


★ terdapat beberapa supplement shaklee yang terbukti mampu menyelesaikan masalah ekzema si kecil, antaranya Basic H, mandian untuk si kecil. titikkan dalam 5 titik didalam mandian sikecil. Mealshake pula pelengkap makanan si kecil. betikan 1 kali sehari sewaktu sarapan.

TESTIMONI SET SHAPE UP PLAN SHAKLEE


Alhamdulillah ramai yang dah dapat bentuk badan idaman bengan berat yang ideal. semuanya dengan kondisten supplement shaklee. ysng terdiri dari pada cinch tea, cinch mix, alfalfa, licithin dan herblex

》 bakar, buang dan bina