~ RAKAN~

Selasa, 13 Julai 2010

kelebihan Surah Al-Kautsar

Surah Al-Kautsar  mengandungi 3 ayat,Perkara yang baik kita amalkanlah  selalu:-

Surah Al-Kautsar paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik. Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t.
 makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga itu.
 
3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air  mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x,mudah-mudahan Allah s.w.t akan mengilhamkan pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat. 

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah    s.w.t. akan memberikan bantuan kepada mereka yang tidak bersalah tetapi dizalimi P/s :- Amalkanlah surah nie selepas solat,baca3x Insya'allah tenang Jerk hati.


Ye..Kau Memang Cantik

Sebut je nama Fasha Sanda ramai yang tunjuk riaksi benci suka meyampah fobia dengar sebab takut telinga bernanah hishh memang melampau.