~ RAKAN~

Selasa, 20 Julai 2010

Luahan Hati dan PerasaaN


hish..hari nie saya betul-betul geram dengan mak cik kantin nie..orang semua dah lunch saya breakfast pun belom lagi ni..adake patut  saya yang datang dulu orang lain yang dapat makan..sampai turn saya makanan dah abis.. memang cari hal betul.kalau awak tu meniaga dekat kantin masak lah banyak sikit..ini tak baru 5 orang makan.  makanan dah abis..mana tanggunjawab awak kan!!..tak patut betulah..barubaper hari lepas kawan satu opis makan nasi berlaukkan mihun sebab lauk dah abis (macam makan dekat dalam hutan jerk).lepas tu duk membebel dekat kitaorang yang makan awal alasannya kitaorang yang  habis makanan tu..hello kami orang semua makan berbayar ok..bukan free,lantak lah nak amik makanan banyak mana,tak kan nak catu makanan kitaorang plak kan..Senggal betull..haritu saya naik pukul 1.15 petang lauk dah abis.mintak gorengkan telur dada die tak nak..Hangginn lah..kalau bos bukan baik punyer die layan..hishh..banyak lah benda yang menyakitkan hati tak ingat dah banyak sangat.nak jumpe bos suh bos buka tender baru bagi dekat orang yang betul-betul nak niaga..lemak banyak sangat dah die tu meniaga sampai 15 tahun dah tapi service makin hari makin teruk.

teksi Di China


Kerana telalu banyak persaingan diantar teksi yang beroperasi secara haram. kerajaan negeri cina menjemputseramai 50 orang pemandu teksi yang beroperasi secara sah untuk menghapuskan 140 buah teksi yang dipandu secara haram..haha..aperlagi dah kn...
Hishh Nasib baik Malaysia tak sampai tahap macam nie..huhu kalo tak haru biru..tapi hari nie dengan dalam berita ramai warga asing memandu teksi secara haram dekat area lembah klang..selamat ker Macam nie???

Gadis terkecil di Dunia


Jyoti Amge  15 tahun setinggi 1 kaki 111/2 inci dengan berat lebih kurang seketul batu. Doktor-doktor percaya Jyoti ialah satu kerdil pituitari tetapi tidak pernah berupaya mengenal pasti keadaannya.Kekerdilan sedemikian adalah disebabkan badannya gagal menjanakan hormon pertumbuhan cukup.Jyoti "berkata apabila dia sedar keadaannya tidak sama seperti kanak-kanak lain dan dia ingat dia juga akan membesar".

Jyoti berada ditengah-tengah bersama-sama rakan sekelas dengan baju sekolah yang direka khas untuknya.

Jyoti berada ditengah-tengah kelas dengan meja dan kerusi sekolah yang direka khas untuknya. siapa kata jyoti dilayan seperti orang asing??hahaha..

Jyoti sedang menyiapkan kerja-kerja sekolah berkata walaupun saiz buku dan pencil adalah terlalu besar untuknya namum saiz ini adalah sama digunakan satu dunia,dan dia beranggapan mengapa perlu dia menggunakan barang-barang itu dengan saiz yang berbeza??..hoho.

Jyoti  bersama-sama anak kepada jirannya yang berumur 13bulan..biar betul!


Jyoti ke sekolah dengan menaiki motosikal bersama abang dan juga kakaknya.